HISTORIEN OM OCCHIO

 • Passion for lysdesign

  Axel Meise er designeren, stifter og idemanden bag det succesrige tyske lysfirma, Occhio, som på italiensk betyder øje. Allerede i starten af 80’erne da Axel Meise studerede fik han sin passion og hobby for lysdesign implementeret i sin profession. Den selvlærte mand præsenterede allerede i 1987 sin helt egen lys kollektion. Sammen med Christoph Kügler designede han den første Occhio-serie som bestod af et ”hoved” og en ”krop” (head and body).

 • Axel Meise & Christoph Kügler

  I sit arbejde med lysdesign tilbage i 90’erne undrede han sig over den manglende æstetiske spredning af de mange forskellige lyskilder og armaturer, som man dengang postulerede var et homogent og sammenhængende design, overalt i vores arkitektur i private og offentlige rum.

  Årsagen til hans undren var indlysende: Meise fandt ud af, at alle rum krævede en specifik belysningsløsning. På den tid i 90’erne løste man det ved mange forskellige lys, da man ikke havde nogen konsistente belysningssystemer på markedet. De første skitser af et modulært belysningssystem bragte Axel Meise til verden i midt 90’erne.

  I slutningen af 90’erne blev hans første Occhio modulære systemer en realitet, og samtidig var det begyndelsen på en løbende innovationsproces i at skabe nye designs og løsninger. Som Axel Meise siger; LYS ER EVOLUTION.

AXEL MEISE’S EGEN BESKRIVELSE AF LYS

 • Light is evolution

  I begyndelsen var der lys... og lys er evolution. Et koncept der er her dag efter dag. Lyset bliver konstant genfødt og vil aldrig ende. Alt er i en tilstand med konstant forandring. Intet forbliver, som det var på et givet tidspunkt. For at eksistere skal tingene fortsætte med at udvikle sig. Occhio er et af de firmaer, der formår at gøre dette. Det er glæden ved at skabe en perfekt løsning til alle rumlige omstændigheder og krav. Hver dag på en hel ny måde.

 • Light is quality

  Lys er kvalitet. Når æstetik og teknologi, forhold og følelser bliver én, har Occhio nået deres mål. Den delikate opmærksomhed på detaljer og glæden ved perfekt funktionalitet vil straks omslutte dig, når du er i et rum med Occhio armatur.

 • Light is atmosphere

  Lys er atmosfære. Occhio’s intelligente lysløsninger passer perfekt til alles individuelle behov. Occhio giver dig glæden ved at håndtere lys intuitivt og legende. Med Occhio bliver du lysdesigneren i eget hjem.

 • The culture of light

  Lysets kultur. Lys er en væsentlig del af vores liv. Godt lys fascinerer os og giver os positiv energi. Lys kvalitet er lig med livskvalitet.

Hverdagen hos Occhio

Siden 1999 har Occhio's hovedkontor ligget på Wiener Platz i München Haidhausen. Her er der et team på 50 medarbejdere, som beskæftiger sig med design og udvikling, marketing, salg og service.

München-flagskibet ligger i umiddelbar nærhed i gaden, Steinstrasse. Kölns moder forretning, Occhio butik CGN, er beliggende i Kölns centrale Kaiser-Wilhelm-Ring. Virksomheden har også et logistikområde på 2.000 kvm i München lufthavn. Occhio er markedsførende inden for højkvalitets designbelysning i Tyskland og med eksportaktiviteter i centraleuropa. Occhio er også stigende på markeder som Indien, Australien og Rusland. Occhio lamper produceres internationalt på vegne af Occhio i henhold til detaljerede specifikationer og den strengeste kvalitetskontrol.

Occhio: Kreativt, innovativt, kvalitet

 • Occhio har fået tildelt den fornemmeste pris; TOP 100-prisen, som er prisen for mest innovative virksomhed i den tyske sektor. Prisuddelingen fandt sted i Colosseum Theatre i Essen 2016.

  Prisen fik Occhio for den mest kreative produktionsteknologi og innovative udviklingsproces, og den blev givet af en uafhængig udvælgelsesproces. At Occhio blev tildelt denne pris er et indlysende eksempel på, at lysfirmaet er en af de førende og mest innovative virksomheder.

  Som professor Nikolaus Franke, chef for TOP 100, siger: “Denne pris bringer verdensklassens innovatorer sammen.

  Occhio er også medlem af Meisterkreis Deutschland, en forening af mennesker, virksomheder og institutioner som står for kreativitet og højeste kvalitet i Tyskland.

  Occhio er baseret på en idé, som er lige så unik som den er revolutionerende. Det München-baseret firma udvikler universelle og multifunktionelle armaturer og spotlight-systemer, som gør det muligt at indrette hvert et rum og hele bygninger med fremragende design og perfekt lys kvalitet.

  Meddirektør, Klaus-Peter Siemssen forklarer; ”Vi tilbyder den optimale belysningsløsning til enhver applikation – hvad angår, lysets kvalitet, lysstyrke, lysets lys og justérbarheden.

 • Occhio’s filosofi er at gøre alle til lysdesigner af deres eget hjem, og dermed forbedre deres livskvalitet. Derfor er alle produkter baseret på innovative teknologier og intuitive betjeningsfunktioner, som gør håndteringen af lys legende let og en ren fornøjelse. Nogle af armaturerne kan eksempelvis styres af en trådløs fjernkontrol, Apple Watch eller en smartphone.

  Som de seneste innovationer i spotlight-familien kan nævnes: Più VOLT, io og lui og det nye flagskib i serien, Mito. De mange designpriser som Occhio har modtaget gennem årene, er et levende bevis på den ekstraordinære standard firmaet har.

  Det er dog ikke kun i deres produkter, at Occhio lægger vægt på højeste kvalitet og innovation. Deres interne processer er optimeret for at forbedre kompetencen og tempoet i udviklingen. De har samlet deres kernekompetencer, elektronik og mekanik, i overflader og lyskilder, og hermed gjort sig selv i stand til at løse og skabe de komplette systemløsninger på kortest tid.

  Hvis der så ud over er brug for speciel ekspertise til ny innovation, opfordrer Occhio til yderligere eksterne specialister til at supplere den interne ekspertise.

Har du brug for rådgivning?

Vi er eksperter inden for Occhio, kontakt os i dag på 61 65 28 82

Eller brug vores kontaktformular

OCCHIO SERIERNE

L Serien

Her er der skabt en serie, hvor design møder innovation - det modulære armatur og spotlight-systemet, Sento og Più tilbyder lys til enhver lejlighed. Dets omfattende design, den omfattende arkitektur og den unikke belysningskvalitet skaber perfekte betingelser for holistisk belysningsdesign.

Sento

Alle Sento hovederne i LED er udstyret med infrarød sensor, som gør at man kan tænde/slukke/lys dæmpe hovedet foroven og forneden, når man med en let håndbevægelse kører hånden ind over hovedet.

Sento serien er den komplette serie af lamper, der består af bordlamper, gulvlamper, væglamper og loftslamper i flere varianter. Pendler findes i to versioner, Sento Sospeso, som har fundet indpas i flere danske hjem - en af de mest fantastiske pendler. Man kan justere lampen i højden op/ned ved et let løft eller træk i lampen. Lyset kan styres foroven og forneden uafhængig af hinanden. De er specielt geniale, da man har mulighed for at sætte ekstra plader i spisebordet og stadig opnå lys på hele bordet ved at løft lampen længere op, og stadig have et blændfrit lys.

Hele Sento serien kan let tilpasses til loft, væg, skråvægge og andre krævende udfordringer. Til Sento hovedet fås utallige tilkøbs dele som linser, flere forskellige glas og 5 farvefiltre med mere. LED’en fås i 18W, 26W eller 32W i pendlerne og i CRI97 med enten 2700 Kelvin eller 3000 Kelvin. Til kontormiljøet fås den endda i 4000 Kelvin.

Piú

Piú serien er Occhios første LED, som også fås i en VOLT version. VOLT versionen er en 230V LED uden driver/transformer til lampen. De er lavet som to forskellige påbygnings spot, der sidder helt op til loftet eller som en spot der stikker lidt ned fra loftet, som kan vippe 90 gr. Fås både som en enkelt eller dobbelt spot. Som downlights fås de med rund eller firkantet base eller som det man kalder, trimless, altså uden kant.

Hvis man ønsker at føre Occhio serien helt igennem, så er Piü serien perfekt til at skabe den gode grundbelysning i hjemmet eller på arbejdspladsen. Trimless løsningen er perfekt gennemtænkt. Her tilkøber man en gipsplade i 40 x 40 cm, hvor hullet på forhånd er tilpasset.

M serien

Serien består af kugle, cylinder og kegle. Occhio har her skabt tre personligheder, tre temperamenter og tre genistreger. Her har man forenet en omfattende æstetik med et omfattende arkitektonisk system. Serierne hedder:io,luioglei– Her er anvendt geometri for en unik belysnings oplevelse. M serien udmærker sig ved lys i én retning.

io

io hoveder kom som en af de første Occhio hoveder med infrarød styring af tænd og sluk af lampen samt lysdæmpning. Det var også en af de første lamper, der brugte den infrarøde teknik til lysdæmpning af lamper. Dette var ikke touch, men egentlig bare en let håndbevægelse forbi den infrarøde sensor, der sidder foran på hovedet.

Hovedet har en knap med 4 indstillingsmuligheder, hvor man kan vælge mellem at bruge 13W eller 18W og med eller uden den infrarøde styring. Navnet io 3d kommer sig af, at armen og kuglehoved tilsammen kan peges i en 360 gr. retning.

io gulvlampen er fantastisk, speciel grundet sin funktionalitet med dens lys der kan peger i alle retninger og give et kraftigt men blændfrit lys.

Pendlen er superenkel og fylder ingenting - men giver masser af lys, dog afhængig af hvor højt man løfter hovedet op over det man skal lyse på. Den dækker over 1,5 meter pr. løbende meter.

lui

lui specialiserer sig ved, at man kan justere spredningen af lysets stråle fra 20 til 60 gr. ved et let drej i fronten på hovedet. Man kan også få forskellige faste indstillings grader fra 30 til 80 gr. Tænd/sluk af lampen foregår bag på lampen hvor der sidder en lille pind som styre dette.

Denne lampe anbefaler jeg når der skal vælges den helt rigtige vinkel på noget, der skal fokuseres på. Her kommer den justérbare version til at virke helt genial.

lei

lei hovedet har en form som minder om en lampeskærm. Hovedet kan justeres således, at der laves en stemning, hvor lyset går fra at lyse målrettet nedad, til at lyse op i skærmen og ikke så meget nedad. Tænd, sluk og lysdæmpning af lampen foregår ved touch på toppen af lampens hoved.

 • IO

 • LUI

 • LEI

Mito serien

 • Mito er den nyeste serie i Occhio familien. Mito blev lanceret i midten af 2017. Her har Occhio endnu engang formået at lave en ny tilgang til armatur design.

  Som et fantastisk kunstværk er Mito serien kunstnerisk udformet med optimal opmærksomhed på detaljer med ekstrem elegance og lethed. Mito er også forbedret på det tekniske område med blandt andet; højdejustering, trådløs fjernbetjening samt op/ned fading af lyset, hvilket komplimenterer belysningskonceptet perfekt.

  Guldprisen ”gold” til Mito:
  En jury for den tyske designpris tildelte Mito med Gold. En tysk designpris der har eksisteret siden 2012 og som pt. er en af de mest anerkendte designkonkurrencer i verden og som præsenteres af det tyske designråd. Prisen Gold står for den bedste præstation i internationalt design. I hver kategori af den tyske designpris er denne særlige titel kun tildelt design i særklasse.

 • Mito serien
  En pendel eller loftslampe som fås i 6 forskellige farver; hvid, sort, mat krom, mat guld, rosa guld og bronze. Lyset er igen efter Axels principper lys op ned og kan styres uafhængigt af hinanden ved en let håndbevægelse. Som noget nyt kan du også styre farven i lyset fra 2700 Kelvin til 4000 Kelvin. Lyset fås med enten en bred eller smal lyskegle nedad, og lyset opad er altid bred og diffust. Den smalle kegle er yderst velegnet, hvis man bruger Mito et sted hvor de hænger højt, da man her undgår man at blive blændet af lyset.

  Mito fås i ringe med en diameter på Ø40 cm eller Ø60 cm og i en version, hvor de er dobbelte og hænger med to ringe ved siden af hinanden. Pendlen fås med et fast kabel på 350 cm eller som en justérbar version, hvor den kan justeres fra 50-200 cm. Loftslampen fås i 20/40/60 cm og samme farver og samme gode LED.

Nye Occhio farver og materialer

 • Occhio’s design højdepunkt 2018 er nye farver og materialer. Med de nye farver og materialer har Occhio givet os flere og flottere indretningsmuligheder med de fløjlsbløde farver, sort og hvid i mat. De nye materialer i mat guld, rosa guld og bronze bringer elegance ind i ethvert hjem.

  Takket være Occhio er LED-lyset blevet en lyskilde, hvor effektiviteten og kvaliteten kan gå hånd i hånd. LED’en giver med et CRI på 97 og valg af farvetemperaturer den bedste effektivitet med bedste lyskvalitet.

 • Farve temperaturerne fås i 3000 Kelvin (svarende til en halogenpære) og 2700 kelvin (svarende til en glødepære). Dette gør, at Occhio LED’en er velegnet til både private og offentlige områder. Naturligt sollys har en CRI på 100, så med et CRI på 97 i Occhio’s LED ”perfect color” er man så tæt på, som man kan komme på naturligt dagslys.

LAMPER 4U’S OCCHIO EVENTYR

 • Lamper 4U startede sit eventyr med Occhio i 2004, og er lige siden kun blevet mere og mere begejstret for deres produkter. I starten var der kun 230V halogen og 12V halogen, så med Occhio’s skabelse af Puro hovederne oplevede vi en helt anden verden af lys.

  Her fik vi et lille Ufo lignende hoved med en lille linse forneden og det satinerede glas foroven. De aflange Puru U med halv afskærmning til at dirigere lyset eller Puro P hovedet, som jeg stadig bruger i dag, som er fantastiske til at lyse store malerier op med. Og det var kun en pære i lampen, der gav lige meget lys begge veje.

  Det imponerende er, at det lyskoncept er lidt det samme i dag, men det er bare videreudviklet.

 • I dag har man mulighed for at vælge om, man vil have lys op eller kun ned, eller kunne lys dæmpe lyset enten foroven eller forneden uafhængigt af hinanden, hvilket er et stort skridt i den rigtige retning, når det gælder om at kunne skabe forskellige stemninger med lyset, og det kan vi takke Axel Meise’s LED for.

  Når vi nu taler om LED’en, som Axel Meise har valgt at bruge i lamperne, så er der ikke noget kompromis her. Det er selvfølgelig det bedste på markedet. En Japansk LED i CRI 97 og valget er 2700 Kelvin eller op til 4000 Kelvin. Styrken på LEDén er 18W, 26W eller imponerende 60W på den nye Mito serie, som leverer en 3330 Lumen styrke.

Lamper 4U besøger München

Lamper 4U har flere gange været i München og besøge Occhio. Her bliver vi lært op i at arbejde og bruge Occhio lamper på den helt rigtige måde, da Occhio er mere kompliceret end man regner med. Det er også derfor, at Occhios strategi er, at vi er meget få forhandlere, som så er specialister indenfor Occhio lamper.

Når man får Axel Meise på tomandshånd kan man virkelig mærke hans passion for lys. Det stråler ud af ham, og det er en fornøjelse at møde en, der har de samme tanker om lys som vi selv har, da vi også brænder for at give alle den bedste og mest optimale belysningsløsning. Dette gør vi, når vi kører ud som belysningskonsulent eller i vores showroom i Hørsholm.

 • Butikken i Hørsholm repræsenterer næsten alle Occhios produkter, og vi er blandt de mest nørdede Occhio entusiaster i Danmark. I de 14 år vi indtil videre har solgt Occhio i Danmark, er vores viden og kendskab til både manden bag og firmaet på højde med Occhio’s egne medarbejdere i Tyskland.

  Som kørende belysningskonsulent har vi næsten altid Occhio lamper med, således at du som kunde kan se dem ”live”. Det er yderst sjældent at man ikke kan få en Occhio lampe til at passe ind i et hvilken som helst hjem. Occhio passer både ind i det super moderne, minimalistiske, stilige, retro eller ældre stil miljø.

 • Hvorfor vælge Occhio?

  Der er flere grunde til at Occhio imponerer:
  - Deres stilrene og meget enkle og lette design

  - Deres forskellighed i de enkelte serier

  - Den tekniske overlegenhed med styring og dæmpning af lyset

  - Lyset fra en Occhio lampe blænder ikke, men giver imponerende meget lys

  - Den tyske perfektionisme og præcision, der er lagt i produkterne mærkes og ses tydeligt også tæt på

  - Den lækre måde man bare løfter deres pendel op og ledningen bare forsvinder op i rosetten

  - De flotte farver og speciel de nye farver Rosa guld, bronze og mat guld

  - Hvis man skal købe LED i top kvalitet og med høj CRI, så er Occhio det rigtige valg

  - 5 års garanti på produktet

  - Muligheden for at lave lampens lys om ved enkelte tilkøb som for eksempel et farvefilter

  - Hvis man ønsker en lampe som er funktionel, så er der altid en Occhio lampe der kan løse den opgave

Har du brug for rådgivning?

Vi er eksperter inden for Occhio, kontakt os i dag på 61 65 28 82

Eller brug vores kontaktformular