OM LAMPER 4U

 • Mange tror at lys bare er lys, noget der bare skal oplyse, så vi kan se alt. Lys er dog langt vigtigere end det. Lys har direkte påvirkning på vores trivsel, og kan enten give et rum fyldt med energi og velvære, eller gøre os trætte og udmattede.

  Lysets fantastiske verden skabes og åbnes bedst med lamper i spektakulært og funktionelt design. Hos Lamper 4U er, det at finde den bedste løsning til enhver situation, hjem, bolig og erhverv, det der driver os.

 • Lys kan skabe små verdener ved at bruge det præcis der, der er behov for det. Et par eksempler på hvordan disse små verdener skabes er;
  - Ved at lade pendler, lyse på større flader (som borde), og derfor ikke ud i rummet

  - Gennem fokuseret spotlys på hylder og legekroge

  - Bruge indirekte lys på lofter og lade dette være din grundbelysning

  - .. og meget mere

MERE END 23 ÅRS ERFARING MED LYS

 • HENRIK ADELGAARD, STIFTER

  Henrik Adelgaard´s slogan:

  LYSET ER ET AF DE VIGTIGSTE ELEMENTER FOR ET GODT LIV.

  Henrik Adelgaard er daglig leder af virksomheden Lamper 4U. Henriks erfaring indenfor belysning strækker sig helt tilbage til 1999. Henrik var en af mændene bag Danmarks første belysnings forretning online. I 2002 blev denne forretning til Lamper 4U.

 • SHOWROOM

  Vi besøger når muligt, vores producenter og taler gerne med designerne for at få kendskab til baggrunden og ideen til lampens funktionalitet, udseende og finish som designeren har haft ved tilblivelsen.

  Vi står altid klar til at hjælpe dig med belysningsrådgivning, enten gennem telefonen, i showroomet i Hørsholm eller ved at komme ud på din adresse og kigge løsningerne igennem.

 • Personlig rådgivning og vejledning

  En central del af det at få den rette løsning, kommer gennem personlig rådgivning og vejledning. Har du nogensinde stået i en situation, hvor det enten har været umuligt at vælge en, eller hvor du bliver ved med at sende de lamper du køber retur, og pærerne ikke passer?

  For os er det vigtigt, at du som kunde oplever en god service og får en belysningsløsning der løfter din livskvalitet. Vi finder selv en stor stolthed og glæde ved at hjælpe dig, enten over telefonen eller ved at komme ud på din adresse, så du ender med præcis den lampe der opfylder dine krav og skaber den rette belysning.

  Er du det mindste i tvivl om hvilken lampe, pære eller størrelse du skal vælge, så kontakt os. Vi kommer gerne ud på din adresse med en bil fyldt med lamper og belysningsløsninger, så du får afprøvet eksempler på, hvordan en individuel tilpasset løsning, passer til dit behov.

  En telefonsamtale er dog altid den bedste måde at starte på. Kontakt os på: 6165 2882.

 • Minimér fejlkøb og få uforpligtende sparring

  Undgå fejlkøb og få den helt rigtige løsning fra start af. Vi hjælper dig til en korrekt sammensætning af lyskilder, den rigtige placering af lamperne i dine rum og sørger for at du får de rigtige lyskilder (lyspærer).

  Du får den rigtige sparring på baggrund af dit udgangspunkt, hvilket minimerer risikoen for fejlkøb. I de fleste tilfælde prøver vi lamperne af i dine rum inden du køber. Alt sammen ganske uforpligtende.

  Vi elsker at fordybe os i søgningen efter den helt rigtige lampe til dit behov og kommer gerne med flere alternativer, som giver dig noget at reflektere over, inden du vælger den rigtige lampe til dit hjem eller arbejdsplads.

  Vi hos Lamper 4U har gennem alle årene holdt os up to date med nyeste viden inden for belysning. Dette gælder sig både hvad angår nye og forbedret lysklilder, nye materialer og ny viden om lysets påvirkning i al almindelighed. Vi har deltaget i aktuelle kurser og været med på lysmesser rundt omkring i verden.

Historien om Lamper 4U

Historien starter i 2002, hvor Henrik Adelgaard stifter Lamper 4U. Inden havde Henrik arbejdet en lang årrække i forskellige virksomheder med belysning, og leveret løsninger til både private og erhverv.

Lamper 4U blev derfor skabt på baggrund af ønsket om at sikre, at kunderne fik den rigtige løsning hver gang. En løsning som lever op til kundens ønsker og behov. Derfor står vi hos Lamper 4U altid klar til at hjælpe dig.

Vores certifikater

Spørgsmål og svar

Hvordan ved jeg om jeg har valgt rigtig lyskilde til min lampe?

Når du skal vælge en lyskilde til din lampe er der 3 ting som du specielt skal hæfte dig ved:.

1. Farvetemperaturen som beregnes i Kelvin (K). Jo varmere hvid man ønsker at temperaturen skal, jo færre kelvin. 2700- 3000 K er varm hvid. 3000-4500 k klar hvid og over 4500 K kold hvid.

En almindelig spisebordslampe giver den bedste temperatur ved 2700 Kelvin.

2. Farvegengivelsen/CRI som på fagsprog og på emballagen er udtrykt i Ra. Ra bestemmer hvor mange farver der er i lyskilden. Jo højere Ra desto flere farver. Alt under 90 Ra giver for få at de gyldne farver og lyset bliver mere blåligt.

En gammeldags gløde pærer er på Ra 100. Man kan få LED pærer på helt op til 98 Ra.Så køb endelig LED, bare husk at den skal have en Ra på minimum 90 Ra..

3. Lyseffekten som på fagsprog og på emballagen står angivet i Watt (W). Watt bestemmer effekten af lyset, altså hvor skarpt den lyser. Man bruger typisk lyskilder med en skarphed mellem 25- 100 W. I halogen og gammeldags glødepærer bruger man mere strøm da en LED pærer svarende til 28W reelt kun bruger 3,5 W. LED 6,5 W svarer til en 57 W. LED 7,5 W svarer til en 70 W og LED 13 W svarer til en 100 W pærer.

Hvad vil det sige at lampen har et diffust lys?

Diffust lys er lys, der kommer fra mange forskellige retninger. Et godt eksempel kan være himlens lys der i modsætning til solens som sender direkte lys.

Diffust lys er for eksempel lys en regnfuld gråvejrsdag eller et kunstlys, som lyser gennem en mat akrylplade. Det fremhæver helheden, men visker mindre former ud. Det er blødt og blidt og et godt supplement til det målrettet lys.

De to lysformer er sjældent gode alene, de skal blandes så man både for områder med lys direkte på det man skal fokusere på og det diffuse lys som lyser helheden op i rummet.

Hvordan rengører jeg mine lamper?

Alt efter hvilket materiale lampen er lavet af, er der forskellige rengørings tips:

1. Lampeskærme i stof og papir tørres forsigtig af med en ren tør klud.

2. Skærme i glas kan vaskes forsigtigt i sæbevand (opvaskemiddel), sørg for at have et blødt underlag så du ikke ridser eller støder lampen. Tør den forsigtig af i et viskestykke eller lignende.

3. Lamper i metal pudses i en bomuldsklud eventuel med pudsecreme egnet til det specifikke metal.